Första skolveckan

Min första vecka med kurser upplevdes med blandande känslor. Kurserna hade jag registrerat mig på innan jag kom till Flagstaff. Var registrerad på 6 olika kurser, men är endast tvungen att läsa 4. Råkar man dock faila i någon av dessa 4 kurser ligger man risigt till, för då kan man till och med bli utsparkad ur landet eftersom man inte pluggar heltid!

Den första kursen jag gick på var Drawing Fundamentals I vilket jag inte fick något bra första intryck av. Även fast kursen skulle vara grundläggande så kändes det inte som det när man läste kursplanen. Dessutom var man tvungen att handla massa material, till och med ett sådant där trästativ! Verkligen inte som den skissteknik jag läst på JTH.

Kursen efter denna var Computer Imaging I. Detta är en kurs där vi får lära oss Illustrator, Photoshop och InDesign. Jag kände att den här kursen förmodligen var för enkel för mig så jag undrade hur det skulle gå med en kurs jag inte ville gå samt en kurs som förmodligen var för lätt. Men eftersom jag vill läsa kurser där jag håller på med grafisk design valde jag att stanna kvar i den i alla fall. Förhoppningsvis lär jag mig något, som bland annat förbättra mitt workflow när jag spånar idéer osv, för de jobbar på ett speciellt sätt med det här.

De andra dagarna gick jag Intermediate Photography vilket är en halv-avancerad fotografikurs. Tror den kommer bli rätt rolig, fast det verkar vara en jäkla massa att göra i den!
Jag läser dessutom Basic Photojournalism också, så det blir mycket fotografi nu under hösten :) . Hoppas att jag kommer kunna vara kreativ nog för att ta mig igenom dessa kurser. Har varit tvungen att köpa en extern blixt och ett off-camera sync system. Kommer nog visa de senare :)

Förutom dessa kurser läser jag även Graphic Design III, tror att det kommer vara en rolig kurs. Just nu håller vi på med att analysera ett varumärke där vår grupp valde MINI, så det har jag en redovisning att genomföra nu på tisdag. Hoppas det kommer gå bra, känns lite nervöst att stå framför alla och ha redovisning på engelska, men det kommer nog gå bra. Vi har inte speciellt stora klasser heller så det är bra. Senare i kursen kommer vi göra om ett varumärke för olika saker. Kommer nog bli kul! :)

Jag läste även Web Programming på tisdagar och torsdagar. Men den kursen hoppade jag av, jag tror att den kursen skulle bli jäkligt jobbig mot slutet så jag valde att hoppa av den nu direkt. Genom att göra det så lyckades jag även samla alla mina kurser till ett och samma hus, istället för att behöva ta mig över hela campus vilket är skönt!

Nu ska jag hoppa till sängs. Måste upp tidigt och tvätta imorgon.
Hoppas att jag kan börja uppdatera bloggen lite oftare och med inte lika långa inlägg så det blir lite mer innehåll här på sidan.

Kommer behandla vår resa till Las Vegas i nästa inlägg så håll utkik :)

Grand Canyon

Under fredagen så hade Center for International Education anordnat en resa för alla internationella studenter till Grand Canyon.
Det ligger rätt nära Flagstaff så klockan 8 på morgonen begav vi oss iväg på en 1 1/2 timmars resa till vår destination.

Väl där hade vi först en liten introduktion av en Park Ranger. Var intressant att lyssna på, men det var inte så mycket hon berättade. Och kanske bra det, solen stekte som fasen och de flesta ville upp och ta bilder på utsikten.

Efter introduktionen åkte vi vidare till ett annat ställe som hade vandringsleder, här fick vi spendera tiden hur vi ville tills bussen gick hem.
Vi valde att spatsera ner “Angel Trail” så långt vi hade tid med. På vägen ner satt skyltar där det stod att man inte fick gå ända ner och upp igen under samma dag eftersom kroppen helt enkelt inte klarar av det och folk bland annat svimmar på grund av utmattning . Och det kan jag förstå, den lilla biten vi hann ner var tillräckligt jobbig att  ta sig upp för igen för att förstå allvaret hehe :) . Park Rangern berättade att det var många människor som dog varje år vid Grand Canyon, oftast på grund av att de har ramlat ner för kanten ner i ravinen.

Var en intressant tripp, hade gärna stannat lite längre för att utforska men det var allt rätt skönt att komma hem sedan :)

 

Ber om ursäkt för de dåliga uppdateringarna, men förhoppningsvis kommer det blir lite bättre i fortsättningen när jag har kommit in i rutinen med skolarbetet etc! :)
Skriver om skolans första vecka i nästa inlägg! :)

Orientation

Den 22:a var det dags att börja skolan. Vi hade sedan innan fått ett schema för vår orientation.
Först var det check-in och sedan frukost som vi blev bjudna på i “Dubois Center”. Därefter följde lite presentationer från skolan vilket inte var det mest spännande direkt. Kändes som att det mesta som sades var rätt självklara saker heh. Hittade ett flertal svenskar efter presentationen så nu tror jag vi är omkring runt 7 stycken som jag träffat i alla fall :) . Förvånansvärt många, men det är också många som inte är utbytesstudenter utan har kommit hit på egen del, mestadels på grund av möjligheterna för att sporta som finns på amerikanska universitet, och likväl här. Spännande att träffa nya människor, hoppas kunna lära känna dem närmare. Träffade även lite fler tyskar/holländare som joinade oss på lunch efter presentationerna. Vi har nu blivit ett litet gäng med internationella studenter som umgås om dagarna. Hoppas lära känna lite fler amerikaner när väl kurserna börjar på måndag.

Är lite jobbigt eftersom jag är en av de få av de jag träffat hittils som inte bor i ett lägenhetskomplex som heter “Campus Heights”. Där bor det mest internationella studenter. Jag ska försöka byta boende dit, får se om det är möjligt. Hade varit skönt, inte minst för att komma närmare kompisarna men även så man slipper dela badrum med en halv våning där jag bor nu hehe :) . Annars är det väl rätt okej boende jag har just nu. Inte pratat speciellt mycket med min rumskompis än eftersom vi knappt varit i rummet förutom när vi sovit, men det verkar väl vara en bra kille :) . Han verkar vara lite nördig, för han har flera spelkonsoler  heh. Förhoppningsvis  kan vi lära känna varandra lite närmare snart, om jag inte lyckas flytta då dvs.

Annars så har det inte hänt så jättemycket den här veckan, orientation för de internationella studenterna här är inte alls som man är van vid med inspark hemma i Jönköping. Vi har varit på ett informationsmöte, en guidad tur på campus samt i biblioteket, och det är väl i princip det enda som har hänt i skolväg sedan tisdagen.

Har inte varit någon speciell fest än så länge för min del, vi festade lite hemma i tyskarnas lägenhet i torsdags, med utgång på downtown senare på kvällen. När vi väl kom dit var det dock en lång kö in till utestället så jag och två till begav oss snart hem igen. Ville ha en rätt lugnt kväll eftersom vi skulle åka till Grand Canyon dagen efter, så var inte så jättepepp på att gå där bakfull :) Kommer skriva ett eget inlägg om resan till Grand Canyon men kan skriva att det var väldigt fint, verkligen en upplevelse. Stället är helt gigantiskt, man kan knappt fatta hur stort det verkligen är, och då var vi ju bara på en liten del av alltihop.

Har i alla fall äntligen fått min Macbook Pro nu, vilket gör att jag kommer kunna uppdatera bloggen oftare och äntligen lägga in lite bilder, så det har ni någonting att se fram emot! :) . Invigde även min nya dator med att kolla på X-Files tills det var läggdags igår ^^

Ikväll kommer det förmodligen bli utgång, hoppas få revansch sedan sist, när jag lärde folk “Fuck The Dealer” (kortspel), och självklart blev det jag som fick kortleken mot slutet så jag fick dricka mycket haha :)

Första dagarna i Flagstaff

Första dagen efter vi kommit fram till Flagstaff, där jag kommer spendera de närmaste månaderna, började vi med frukost på hotellet och sedan en promenad genom campus och Downtown. Det märks att Flagstaff är ett lite mindre ställe, men trots detta är avstånden skapligt stora så det blev en bra promenad under dagen.

På vägen till Downtown hämtade vi upp Thalia, en utbytesstudent från IHH, och Fridas rumskamrat.

Det är i Downtown som man hittar det mesta, restauranger, affärer, konstbutiker, coffee shops etc. Vi utforskade inte downtown speciellt mycket utan gick till ett mysigt ställe som hette Macys där vi hade blivit rekommenderade hade bra kaffe. Eftersom jag inte dricker kaffe fick det bli lemonade för mig :)

Efter besöket på Macys tog vi en promenad på campus och hittade var vi skulle bo någonstans. Den 21:a kunde internationella studenter checka in på sina boenden tidigt, till skillnad mot de amerikanska studenterna som kommer nästan en vecka senare. Frida och Thalia bor i en lägenhet som de delar medan jag bor i en Residence Hall i ett klassiskt Dorm Room. Ni kommer få en liten tur av mitt rum vid ett senare tillfälle :)

Under tiden vi var ute på stan lyckades jag bränna mig i ansiktet och runt nacken som fasen haha. Kommer tyvärr inte lägga upp någon bild för det skulle vara alldeles för pinsamt :P . Köpte på vägen hem till hotellet solkräm och After sun, så det har blivit bättre nu i alla fall :P . Resten av dagen spenderades sedan på hotellet tills vi gick ut och åt på något italienskt ställe där det blev en lasagne för min del.

Efter maten var det dags att sova, vi var alla fortfarande väldigt trötta efter resan.
Jag har hittills inte tagit speciellt många bilder, men jag ska bättra mig på det. Tyvärr kommer ni inte kunna se några förrän min dator jag beställt anländer, hoppas att det blir snart, det verkar som att det tar extra lång tid eftersom jag valde att uppgradera vissa komponenter. Tyvärr blev det inget svenskt tangentbord på min Macbook Pro, utan jag fick nöja mig med ett spanskt (det har samma layout som ett svenskt) :)

Dagen efter möttes vi tre upp utanför Target (tänk WalMart, eller ett mycket större ICA Maxi :) ) som ligger precis utanför campus. Target har i princip allt så dit kommer man säkert gå ofta för att handla saker. Lyckades vid tjejernas lägenhet hitta en amerikan som hade hand om de internationella studenterna, hon hjälpte oss samt en tyska som heter Anna att checka in oss på våra boenden, skaffa universitetets ID-kort samt skjutsa oss till Flagstaff Mall. Ibland kan man ha tur :)

På Flagstaff Mall gick vi i lite butiker, men framförallt köpte vi lakan, kuddar etc samt ett amerikanskt telefonnummer. Med detta “prepaid”-kort kommer jag kunna smsa internationellt, så när jag väl låst upp min telefon (efter jag fått min dator) kommer jag kunna smsa med er hemma i Sverige :)

Vi fixade sedan i våra rum tills vi gick på en restaurang nära campus. Känns som att det kommer ta ett tag innan man vänjer sig med de amerikanska portionerna, de är som allt annat i USA, mycket större än hemma :)

Flyg till USA

Efter en natt på Arlanda utan en enda minut sömn var det dags att ta sig till USA. Min resa gick från Stockholm -> London -> Los Angeles -> Phoenix -> Flagstaff.

Överlag en rätt okej resa, jag hade turen att få fönsterplats på varje flyg vilket var skönt. Försökte få några timmars sömn mellan London och Los Angeles men fick nog inte mer än några minuter.

Flyget från London till Los Angeles blev försenat en timma, vilket skapade ett stressigt ögonblick i LA där det tog lång tid i gränskontrollen och många saker som skulle göras som att hämta sin väska och sedan checka in den igen. En medlem i personalen sa att hon inte var säker på att jag skulle hinna till mitt flyg till Phoenix, och att det inte gick några fler plan dit den dagen, men som tur var fick jag hjälp av henne genom gränskontrollen och med mitt bagage vilket gjorde att jag hann till min gate (i en annan terminal) 10 minuter innan de började boarda. Stressen och den dåliga sömnen gjorde att jag blev sjukt utmattad.

Väl i Phoenix orkade jag inte göra någonting utan gick till min gate direkt och satt där och mumsade på en Whopper och tittade på NFL samt mötte upp med Frida, en till utbytesstudent från JTH innan sista flyget avgick.

Sista flyget var intressant eftersom det var ett mindre propellerplan, det kändes lite läskigt men efter en kort resa på 25 minuter var vi framme i Flagstaff där vi blev hämtade av en person från skolan och körda till hotellet. Väl där blev det en snabbdusch, man är inte speciellt fräsch efter att ha suttit på ett flygplan i runt 18 timmar, sedan däckade jag i sängen. Äntligen framme.

Mot Arlanda!

20110818-211957.jpg

Är på väg mot Arlanda för att där få några timmars sömn innan mitt första flyg lyfter mot London 07:10. Kommer därifrån flyga till Los Angeles, sedan till Phoenix för att där byta till mitt sista flygplan som tar mig till Flagstaff :)

Ska försöka ta lite bilder under resans gång, men eftersom jag inte har med mig någon dator kommer det nog dröja ett tag tills bilderna kommer upp på bloggen. Får se om ni får några kassa iPhone-bilder så länge :)

Välkommen till min blogg!

Nu är bloggen till mestadels färdig. Finns fortfarande saker att göra, men det får ni ha överseende med ett tag tills jag har tid att pilla med hemsidan igen :) .

Här kommer ni kunna följa min tid som utbytesstudent på Northern Arizona University i Flagstaff, Arizona, USA under höstterminen. Efter detta kommer jag återsamla mig tillsammans med Jonas i Melbourne för att backpacka i Australien i två månader innan jag till slut kommer hem till Sverige igen.

Hoppas att ni kommer tycka det är roligt att ta del av mitt äventyr, jag ska försöka hålla bloggen uppdaterad så gott jag kan så se till att besöka mig ofta! Glöm inte att följa mig på twitter!

Kommer ikväll fixa det sista som behövs göras innan resan mot Stockholm och Arlanda påbörjas imorgon kväll.

På återseende!

/Alexander Lindebrand

lindebrand

På äventyr i USA och Australien