Första dagarna i Flagstaff

Första dagen efter vi kommit fram till Flagstaff, där jag kommer spendera de närmaste månaderna, började vi med frukost på hotellet och sedan en promenad genom campus och Downtown. Det märks att Flagstaff är ett lite mindre ställe, men trots detta är avstånden skapligt stora så det blev en bra promenad under dagen.

På vägen till Downtown hämtade vi upp Thalia, en utbytesstudent från IHH, och Fridas rumskamrat.

Det är i Downtown som man hittar det mesta, restauranger, affärer, konstbutiker, coffee shops etc. Vi utforskade inte downtown speciellt mycket utan gick till ett mysigt ställe som hette Macys där vi hade blivit rekommenderade hade bra kaffe. Eftersom jag inte dricker kaffe fick det bli lemonade för mig :)

Efter besöket på Macys tog vi en promenad på campus och hittade var vi skulle bo någonstans. Den 21:a kunde internationella studenter checka in på sina boenden tidigt, till skillnad mot de amerikanska studenterna som kommer nästan en vecka senare. Frida och Thalia bor i en lägenhet som de delar medan jag bor i en Residence Hall i ett klassiskt Dorm Room. Ni kommer få en liten tur av mitt rum vid ett senare tillfälle :)

Under tiden vi var ute på stan lyckades jag bränna mig i ansiktet och runt nacken som fasen haha. Kommer tyvärr inte lägga upp någon bild för det skulle vara alldeles för pinsamt :P . Köpte på vägen hem till hotellet solkräm och After sun, så det har blivit bättre nu i alla fall :P . Resten av dagen spenderades sedan på hotellet tills vi gick ut och åt på något italienskt ställe där det blev en lasagne för min del.

Efter maten var det dags att sova, vi var alla fortfarande väldigt trötta efter resan.
Jag har hittills inte tagit speciellt många bilder, men jag ska bättra mig på det. Tyvärr kommer ni inte kunna se några förrän min dator jag beställt anländer, hoppas att det blir snart, det verkar som att det tar extra lång tid eftersom jag valde att uppgradera vissa komponenter. Tyvärr blev det inget svenskt tangentbord på min Macbook Pro, utan jag fick nöja mig med ett spanskt (det har samma layout som ett svenskt) :)

Dagen efter möttes vi tre upp utanför Target (tänk WalMart, eller ett mycket större ICA Maxi :) ) som ligger precis utanför campus. Target har i princip allt så dit kommer man säkert gå ofta för att handla saker. Lyckades vid tjejernas lägenhet hitta en amerikan som hade hand om de internationella studenterna, hon hjälpte oss samt en tyska som heter Anna att checka in oss på våra boenden, skaffa universitetets ID-kort samt skjutsa oss till Flagstaff Mall. Ibland kan man ha tur :)

På Flagstaff Mall gick vi i lite butiker, men framförallt köpte vi lakan, kuddar etc samt ett amerikanskt telefonnummer. Med detta “prepaid”-kort kommer jag kunna smsa internationellt, så när jag väl låst upp min telefon (efter jag fått min dator) kommer jag kunna smsa med er hemma i Sverige :)

Vi fixade sedan i våra rum tills vi gick på en restaurang nära campus. Känns som att det kommer ta ett tag innan man vänjer sig med de amerikanska portionerna, de är som allt annat i USA, mycket större än hemma :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

lindebrand

På äventyr i USA och Australien