Första skolveckan

Min första vecka med kurser upplevdes med blandande känslor. Kurserna hade jag registrerat mig på innan jag kom till Flagstaff. Var registrerad på 6 olika kurser, men är endast tvungen att läsa 4. Råkar man dock faila i någon av dessa 4 kurser ligger man risigt till, för då kan man till och med bli utsparkad ur landet eftersom man inte pluggar heltid!

Den första kursen jag gick på var Drawing Fundamentals I vilket jag inte fick något bra första intryck av. Även fast kursen skulle vara grundläggande så kändes det inte som det när man läste kursplanen. Dessutom var man tvungen att handla massa material, till och med ett sådant där trästativ! Verkligen inte som den skissteknik jag läst på JTH.

Kursen efter denna var Computer Imaging I. Detta är en kurs där vi får lära oss Illustrator, Photoshop och InDesign. Jag kände att den här kursen förmodligen var för enkel för mig så jag undrade hur det skulle gå med en kurs jag inte ville gå samt en kurs som förmodligen var för lätt. Men eftersom jag vill läsa kurser där jag håller på med grafisk design valde jag att stanna kvar i den i alla fall. Förhoppningsvis lär jag mig något, som bland annat förbättra mitt workflow när jag spånar idéer osv, för de jobbar på ett speciellt sätt med det här.

De andra dagarna gick jag Intermediate Photography vilket är en halv-avancerad fotografikurs. Tror den kommer bli rätt rolig, fast det verkar vara en jäkla massa att göra i den!
Jag läser dessutom Basic Photojournalism också, så det blir mycket fotografi nu under hösten :) . Hoppas att jag kommer kunna vara kreativ nog för att ta mig igenom dessa kurser. Har varit tvungen att köpa en extern blixt och ett off-camera sync system. Kommer nog visa de senare :)

Förutom dessa kurser läser jag även Graphic Design III, tror att det kommer vara en rolig kurs. Just nu håller vi på med att analysera ett varumärke där vår grupp valde MINI, så det har jag en redovisning att genomföra nu på tisdag. Hoppas det kommer gå bra, känns lite nervöst att stå framför alla och ha redovisning på engelska, men det kommer nog gå bra. Vi har inte speciellt stora klasser heller så det är bra. Senare i kursen kommer vi göra om ett varumärke för olika saker. Kommer nog bli kul! :)

Jag läste även Web Programming på tisdagar och torsdagar. Men den kursen hoppade jag av, jag tror att den kursen skulle bli jäkligt jobbig mot slutet så jag valde att hoppa av den nu direkt. Genom att göra det så lyckades jag även samla alla mina kurser till ett och samma hus, istället för att behöva ta mig över hela campus vilket är skönt!

Nu ska jag hoppa till sängs. Måste upp tidigt och tvätta imorgon.
Hoppas att jag kan börja uppdatera bloggen lite oftare och med inte lika långa inlägg så det blir lite mer innehåll här på sidan.

Kommer behandla vår resa till Las Vegas i nästa inlägg så håll utkik :)

One Comment

  1. Låter grymt! Tror du kommer trivas med alla kurser.

    Ta lite bilder o lägg upp med!!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

lindebrand

På äventyr i USA och Australien