Orientation

Den 22:a var det dags att börja skolan. Vi hade sedan innan fått ett schema för vår orientation.
Först var det check-in och sedan frukost som vi blev bjudna på i “Dubois Center”. Därefter följde lite presentationer från skolan vilket inte var det mest spännande direkt. Kändes som att det mesta som sades var rätt självklara saker heh. Hittade ett flertal svenskar efter presentationen så nu tror jag vi är omkring runt 7 stycken som jag träffat i alla fall :) . Förvånansvärt många, men det är också många som inte är utbytesstudenter utan har kommit hit på egen del, mestadels på grund av möjligheterna för att sporta som finns på amerikanska universitet, och likväl här. Spännande att träffa nya människor, hoppas kunna lära känna dem närmare. Träffade även lite fler tyskar/holländare som joinade oss på lunch efter presentationerna. Vi har nu blivit ett litet gäng med internationella studenter som umgås om dagarna. Hoppas lära känna lite fler amerikaner när väl kurserna börjar på måndag.

Är lite jobbigt eftersom jag är en av de få av de jag träffat hittils som inte bor i ett lägenhetskomplex som heter “Campus Heights”. Där bor det mest internationella studenter. Jag ska försöka byta boende dit, får se om det är möjligt. Hade varit skönt, inte minst för att komma närmare kompisarna men även så man slipper dela badrum med en halv våning där jag bor nu hehe :) . Annars är det väl rätt okej boende jag har just nu. Inte pratat speciellt mycket med min rumskompis än eftersom vi knappt varit i rummet förutom när vi sovit, men det verkar väl vara en bra kille :) . Han verkar vara lite nördig, för han har flera spelkonsoler  heh. Förhoppningsvis  kan vi lära känna varandra lite närmare snart, om jag inte lyckas flytta då dvs.

Annars så har det inte hänt så jättemycket den här veckan, orientation för de internationella studenterna här är inte alls som man är van vid med inspark hemma i Jönköping. Vi har varit på ett informationsmöte, en guidad tur på campus samt i biblioteket, och det är väl i princip det enda som har hänt i skolväg sedan tisdagen.

Har inte varit någon speciell fest än så länge för min del, vi festade lite hemma i tyskarnas lägenhet i torsdags, med utgång på downtown senare på kvällen. När vi väl kom dit var det dock en lång kö in till utestället så jag och två till begav oss snart hem igen. Ville ha en rätt lugnt kväll eftersom vi skulle åka till Grand Canyon dagen efter, så var inte så jättepepp på att gå där bakfull :) Kommer skriva ett eget inlägg om resan till Grand Canyon men kan skriva att det var väldigt fint, verkligen en upplevelse. Stället är helt gigantiskt, man kan knappt fatta hur stort det verkligen är, och då var vi ju bara på en liten del av alltihop.

Har i alla fall äntligen fått min Macbook Pro nu, vilket gör att jag kommer kunna uppdatera bloggen oftare och äntligen lägga in lite bilder, så det har ni någonting att se fram emot! :) . Invigde även min nya dator med att kolla på X-Files tills det var läggdags igår ^^

Ikväll kommer det förmodligen bli utgång, hoppas få revansch sedan sist, när jag lärde folk “Fuck The Dealer” (kortspel), och självklart blev det jag som fick kortleken mot slutet så jag fick dricka mycket haha :)

lindebrand

På äventyr i USA och Australien